woensdag

Erectus

Dé evolutie van Darwin is niet langer juist. Na de Australopithecus (ca 3 miljoen jaar geleden) is Darwin beginnen speculeren en is hij meteen met alle soorten homo’s afgekomen en zo hebben we volgens hem dezelfde oer-stam-voorouders. Zelf heb ik al gans mijn leven het gevoel van, miljaar stam ik nu werkelijk af van dezelfde oervoorvader en moeder, als al die trienen die maar over één ding kunnen praten? Pardon twee dingen, hun huis en nief schoenen?

Er is hoop…..
Bij recente opgravingen in het Oostenrijkse zijn resten gevonden van een verre voorvader die zijn gelijke niet kent…. namelijk de Motardopithecus Erectus.
Enfin den Darwin, heeft deze (sterke) schakel zelf nooit kunnen vinden en gelukkig voor ons heeft de Oostenrijkse antropoloog Hein Von Pragt dit met de wonderbaarlijke vondst rechtgezet.

Hieronder volgt een kleine beschrijving uit het tot nu toe nog geheime rapport. Het gaat hier om een zwervend soort voorouder, gevonden met een strak gelooid lederen ‘pak’ van mammoet [mammuthus primigenius], waar ter hoogte van de knieën en ellebogen stukken veenmos [spagnum majus] in verwerkt waren. Op zijn hoofd droeg hij een soort uitgehold stevig hoofddeksel (oerboshout?), maar ze zijn er nog niet uit wat het zou kunnen zijn, dus dat zal even afwachten worden. Het eerste lichaam werd gevonden in een wat voorovergebogen positie en zijn rechterarm was vooruit gestrekt, doch lichtjes geplooid.

De benen waren gebogen en ietske open. Zijn rechterhand, was vrij gesloten, alsof je er een stok kon tussen steken. De linkerarm daar bestaan nog de wildste speculaties over. Die was ook naar voor, maar de hand maakte een wat onnatuurlijk knik naar boven, open hand dus (alsof hij wuifde). Niet ver van hem vandaan vonden ze twee ronde stenen (bleken vuurstenen [silex]).Om eerlijk te zijn staan de antropologen nog voor een raadsel. Ze hebben er geen idee van waar die twee platte ronde stenen voor dienen, die bovendien aan de buitenkant een dikke lederen laag hadden, leder dat trouwens ook terug gevonden is op de uiteinden van een soort stang. Daar de twee stenen volgens de onderzoekers vastzaten in een soort houten constructie (waar die stang dan ook boven op was vastgemaakt), die we voor het gemak een ‘frame’ zullen noemen, zijn er vermoedens dat het hier om een voertuig gaat. Dit laatste dient nog bijkomend onderzoek, omdat de houten constructie reeds in slechte staat was, de komende maanden zal restauratie en conservatie een beter beeld geven van deze 'frames'. Nu, de antropologen zijn zeer voorzichtig met deze uitspraken, daar dit zou betekenen voor de evolutie dat deze voorloper van de moderne mens, slimmer was dan alle homo erectussen-ergasters-sapiens en cro magnons samen.
Bij een tweede opgraving, niet ver van de eerste is een 2de lichaam (skelet) in dezelfde houding gevonden, alweer met gelooid lederen pak, deze keer uit muskusos [ungulata artiodactyla] en met versterkingen van ijslandsmos [traria islandica] (wat zou kunnen wijzen op de weidse trektocht van deze toch wel speciale oermens). Zijn rechterhand was ietske meer gesloten (dit terzijde). Ook hier weer de twee bewerkte stenen wielen, die toch merkbaar breder waren dan de 2 andere die tot nu toe gevonden waren en ja ook hier weer het gelooide leder, maar duidelijk meer gegroefd (waarschijnlijk bewerkte bizon).
Menig antropoloog heeft zich over deze opgraving gebogen en ze zijn het eensgezind als ze spreken over een soort mens dat zijn tijd ver vooruit was. Wat zou betekenen dat via de genetica een afscheuring is gebeurd voor een intelligent apart ‘ras’ dat zich met de tijd over Europa heeft verspreid, door hun zwerf-genen. Waarschijnlijk, heel waarschijnlijk deden ze dat in groep en met een zekere samenhorigheid, maar ook dat is nog slechts een hypothese en het vinden van meer skeletten zou eventueel een beter beeld geven van hun levenswijze. Verder onderzoek en opgravingen zullen hier uitsluitsel over geven. Deze motardopithecus (met vooral zijn erectus) zou dus op zichzelf geëvolueerd zijn, los van alle mogelijke homo’sen en zou bovendien een sterke bewegingsdrang hebben. Maar om het helemaal compleet te maken deze oermens zou tevens het relativiteitsgen bezitten, wat uit DNA onderzoek van de reeds gevonden skeletten is gebleken. Ben benieuwd wat ze nog meer te weten gaan komen, of ze ook vrouwelijke motardopithecussen zullen vinden! I'll keep you informed!


Daar ik nauw betrokken ben bij dit onderzoek en als enigste niet antropologe de archieven mag inkijken, is het mijn plicht deze ®evolutie-theorie-is-naar-de-knoppen-ontdekking zo discreet mogelijk aan jullie te rapporteren. Ik zou dan ook willen vragen het nog niet rond te bazuinen, alvorens we uitsluitsel hebben dat het hier wel degelijk om twee wielen gaat per vondst en geen drie, snap je? Anders volgt meteen directe distantiëring van dit archeo-, antropologisch onderzoek.

De Bosnimf




Geen opmerkingen: